ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ

Τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη η επιλογή της θερμομόνωσης, τόσο από τους κατασκευαστές όσο και από τους ιδιώτες. Η θερμομόνωση συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση κατανάλωσης καυσίμου, προστατεύοντας επιπλέον το κέλυφος των κτιρίων, καθώς και το περιβάλλον.


Αναλυτικά τα οφέλη της θερμομόνωσης είναι:

       ➤  Η μείωση του κόστους θέρμανσης

Η θέρμανση ενός χώρου επιτυγχάνεται καλύπτοντας τις θερμικές απώλειες προς το περιβάλλον. Θερμομονώνοντας το εξωτερικό περίβλημα ενός κτιρίου περιορίζονται οι θερμικές απώλειες, με αποτέλεσμα να μειωθεί η χρήση συστημάτων θέρμανσης και κατ' επέκταση μειωμένη κατανάλωση καυσίμου. Έχει εκτιμηθεί ότι με την θερμομόνωση ενός συνηθισμένου κτιρίου μπορεί να εξοικονoμηθεί μέχρι και 45% της ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία του. Σε ορισμένες μάλιστα ακραίες περιπτώσεις η εξοικονόμηση μπορεί να φτάσει και το 60%.

      ➤  Η δημιουργία συνθηκών θερμικής άνεσης

Η αίσθηση αυξημένης θερμότητας εξαρτάται από την θερμοκρασία του αέρα στο χώρο, αλλά και από την θερμοκρασία των επιφανειών που τον περιβάλλουν. Σε μη μονωμένους χώρους είναι συνηθισμένο φαινόμενο να αισθάνεται κανείς ψύχος, παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία του χώρου είναι υψηλή. Ο λόγος είναι η επαφή που υπάρχει ανάμεσα στο θερμό χώρο με τια ψυχρές εσωτερικές επιφάνειες των τοίχων. Με τη θερμομόνωση, οι τοίχοι διατηρούν θερμοκρασία μικρής απόκλισης, ανάμεσα στην εσωτερική και εξωτερική θερμοκρασία. 

      ➤ Δέσμευση θερμότητας και αξιοποίησής της 

Η θερμομόνωση δίνει τη δυνατότητα στους τοίχους να αποθηκεύουν θερμότητα που παράγεται κατά τη θέρμανση ενός χώρου. Με αυτό τον τρόπο, καθιστά εφικτό να εξσφαλίσει θερμική άνεση στο χώρο ακόμα κι όταν ο χώρος δεν θερμαίνεται από κάποιο μέσο. 

      ➤ Αποφυγή υγρασίας εσωτερικά των τοιχοποιιών 

Σε κτίρια χωρίς θερμική προστασία εμφανίζεται συχνά υγρασία στις εσωτερικές επιφάνειες των τοίχων, λόγω της απόκλισης μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών θερμοκρασιών. Συνέπεια της υγρασίας είναι η δημιουργία κηλίδων στους τοίχους, λόγω της ανάπτυξης μούχλας και της προσκόλλησης σκόνης στις υγρές επιφάνειες.

      ➤ Προστασία των δομικών στοιχείων του περιβλήματος του κτιρίου 

Η θερμομόνωση προστατεύει τα εξωτερικά δομικά στοιχεία από τις θερμικές καταπονήσεις μειώνοντας σημαντικά την πιθανότητα δημιουργίας ρωγμών και σχισμών στα εξωτερικά επιχρίσματα.

      ➤  Μικρό αρχικό κόστος κατασκευής συστήματος θέρμανσης ή κλιματισμού

Έχοντας θερμομονωθεί ένας χώρος, περιορίζονται οι θερμικές απώλειες. Αυτό οδηγεί τον χρήστη σε επιλογή θερμαντικών σωμάτων, τα οποία θα έχουν μικρότερη ενεργειακή απόδοση και κατ' επέκταση πιο οικονομικά. 
   
      ➤  
Ηχοπροστασία με την χρήση θερμομονωτικών υλικών 

Για την περίπτωση ηχομονωτικών προβλημάτων, υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης θερμομονωτικών υλικών με ίνες με ηχοαπορροφητικές ιδιότητες (πετροβάμβακας, υαλοβάμβακας κ.α.), όπου παρέχουν θερμική, αλλά και ηχητική προστασία από εξωτερικούς θορύβους. 

     ➤  Προστασία του περιβάλλοντος

Με την θερμομόνωση επιτυγχάνεται σημαντική μείωση της κατανάλωσης των διαθέσιμων ενεργειακών πόρων. Ταυτόχρονα, η θερμομόνωση συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω της μείωσης των καυσαερίων, τα οποία θα απαιτούνταν για τη θέρμανση των κτιρίων. Υπολογίζεται ότι η εκπομπή αερίων CO2 για την θέρμανση ενός κτιρίου με θερμομόνωση είναι μέχρι και 45% μικρότερη σε σχέση με την αντίστοιχη ενός μη μονωμένου. 


Με ειδίκευση στις κατασκευές με γυψοσανίδες εδώ και 17 χρόνια, είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση αφορά το χώρο σας. Βρείτε μας:

Αλέξανδρου Μιχαηλίδη 27, 54640, Κέντρο Θεσσαλονίκη
+30 2310 822 634
     +30 698 100 1717

Επικοινωνία

Αλ. Μιχαηλίδη 27, Θεσσαλονίκη 546 40

➤ +30 231 082 2634
➤ +30 694 763 8607 
➤ +30 698 090 6699 

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Τοποθεσία

address4